Förbättra din hälsa

Det finns många anledningar att försöka förbättra din hälsa. Framförallt så är det relativt besvärligt att gå omkring och känna sig hängig med jämna mellanrum. Vi har bara ett liv och vi bör vara rädd om vår kropp och sköta om den så gott vi kan.

Hitta alternativ

  • Sluta röka: Det kan gälla att hitta alternativ till sådant som vi vanligtvis gör eller inte gör. Om vi är rökare så gäller det att försöka sluta eller i alla fall dra ner på nikotinintaget. E-cigaretter kan vara ett bra alternativ för dig som vill dra ner på detta. Skaffa dig ett startpaket/startkit för att påbörja den avvänjning det är att sluta eller dra ner på rökningen.
  • Börja träna: Träning är något som flera har som dagliga rutiner. Visst är det så att träning förbättrar vår hälsa. Ändå är det så svårt att komma igång. Börja med korta promenader kan vara en bra början. Sätt inte upp för höga mål med din träning. Allt eftersom du påbörjat dina promenader så kommer du att känna dig piggare och att du orkar mer. Då kan du öka längden och kanske antalet promenader.
  • Ät hälsosammare: Ändra din kosthållning. Sätt dig ner och fundera på hur du äter. Det finns mycket som man kan ändra på när det kommer till mathållning. Se till att dagligen äta frukost, lunch och middag. Däremellan så kan mellanmål vara något som man tar om man känner sig sugen eller småhungrig.