Den viktiga tandhälsan

Att vårda sina tänder är väldigt viktigt. Redan som barn lär du dig att du ska borsta tänderna två gånger om dagen. Men varför är det så viktigt att vårda sina tänder? Det är viktigt att vårda dina tänder för att undvika karies, dålig andedräkt och andra problem i mun och tänder. Studier har också visat att tandlossning kan vara en bidragande faktor till hjärtinfarkt.

Det finns många sätt som du kan motverka dålig tandhälsa på. Läsk, saft och andra sura drycker skadar tandemaljen och de bör därför undvikas. Självklart ska du borsta tänderna två gånger om dagen och även besöka tandläkaren regelbundet. Det rekommenderas att besöka tandläkaren för en undersökning och rengöring en till två gånger per år. Andra sätt att motverka dålig tandhälsa är att vårda kosten och undvika godis och andra sötsaker så mycket som möjligt.

Har du tandvärk, ont i tandköttet eller andra problem i munnen så ska du besöka en tandläkare så snart som möjligt. Det är aldrig bra att vänta om du har besvär med tänderna. Boka tid redan idag om du har ont i tänderna eller bara för att göra en undersökning. Det bästa är, som sagt, att göra regelbundna undersökningar för att undvika framtida problem med tänderna.