Bra hälsa för att bli gravid

Att bli gravid är högsta drömmen för många kvinnor, men alla har inte turen att få en enkel väg att gå. En del kämpar i flera år innan de bli gravida och andra måste söka sig till andra metoder för att få bli förälder. Med god hälsa är dina utsikter ljusare och det går snabbare att komma vidare om du ändå inte blir gravid. 

Skippa skräpmaten

Det är svårt men undvik att äta för mycket skräpmat eller livsmedel med tomma kalorier. Du behöver inte neka dig själv totalt men skär ned på intaget och öka intaget av frukt och grönsaker istället. Drick vatten istället för läsk och kaffe. Och så klart behöver du skära ned på alkhol, rökning och snusning om du sysslar med det.

Testa ägglossningen

Med Clearblue ägglossningstest kan du snabbt testa om du har ägglossning eller inte. Det är bra att hitta sin egen ägglossningsrytm för att maximera chanserna att bli gravid när ni har samlag. Genom att ta temperaturen samma tid varje morgon kan få en fingervisning om du borde göra ett ägglossningstest eller inte. Din basaltemperatur stiger med 0,3-0,5 grader under ägglossning som varar i några dagar. 

Normalvikt

Du kan använda vågen eller BMI för att räkna ut om du väger normalt för din ålder och längd. Är du 8 kilo eller mer under eller över det normala borde du ta i itu med vikten och göra passande förändringar. De som är underviktiga lever ofta med någon näringsbrist som gör att kroppen prioriterar mer livsnödvändiga funktioner än fertilitet. Överbelastning på grund av övervikt ger samma effekt och kan minska dina chanser att bli gravid.

Öka chanserna

Försök att undvika alkohol om du försöker bli gravid. Detta gäller så klart bägge parter. Genom att minska på intaget av alkohol kan öka era chanser att bli gravid och få barn. Det är ju egentligen inte så stor uppoffring om man verkligen vill skaffa barn. Det är så klart massor med parametrar som ska vara rätt för att man ska lyckas bli gravid. Så om ni följer de restriktioner som ges både från läkare, vårdpersonal och barnmorskor så ökar chanserna.