Träna på rätt sätt

När du tränar så är det viktigt att man tränar på rätt sätt. Felaktig träning kan ge dig skador som du inte alls vill ha. Det är viktigt att man har ett träningsprogram som man följer och som gör att man minimerar riskerna för skador.

Träna på gym

Om du väljer att träna på gym så se till att du får en ordentlig genomgång av de maskiner som finns där. Risken är att du annars går omkring och utför träning på helt felaktigt sätt. Även om du tränar efter konstens alla regler så finns det risk med förslitningar och andra problem. Bor du i vår vackra huvudstad så kan du vid rygg- eller nackproblem uppsöka naprapat på Södermalm för att få saker och ting åtgärdade. Det är bra att röra på sig även om man har skadat sig på något sätt. Lyssna på din naprapats råd om hur du bäst ska träna för att komma tillbaka till ditt tidigare stadium.

Träna hemma

Det är lika viktigt att träna rätt när du tränar hemma. Det är också viktigt att värma upp ordentligt innan du börjar din träning. Ett litet miniträningspass som gör att din kropp förvarnas för vad som komma skall. Försök att få en varierad träning även hemma. Du kanske har byggt ett hemmagym som du använder dig av. Varierad träning gör att alla muskler och din kropp blir tränad. Efter du tränat så är det även viktigt att du stretchar ut dina muskler och leder. Det är också viktigt med vila så att din kropp får återhämta dig. Träna aldrig om du har en infektion i kroppen och känner dig trött.