Utrustning för dig som spelar ishockey

Som idrottsutövare behöver du ha koll på regler och se till att du inte skadar dig. Speciellt som ishockeyspelare utsätter du dig hela tiden för risker att bli skadad. Men med rätt utrustning går det att spela och ha kul länge. Du kan hitta hockeyhjälmar på nätet för att skydda det viktigaste du har, huvudet.

När du spelar hockey behöver du förutom skydd ha lagdräkt, klubbor, skridskor och en ordentlig väska att bära runt allt i mellan matcher och träningar.

Andra viktiga skydd för hockeyspelare

Det finns många skydd som är obligatoriska att använda i ishockey. Trots att de flesta positioner har samma krav på skydd är det spelare som behöver använda extra skydd. Målvakter blir hela tiden bombarderade med hårda slagskott. Det händer även att motståndarlagets spelare krockar med målvakten i närkamper.

Benskydden och handskarna behöver vara extra vadderade och kraftiga. Ansiktsmasken behöver dessutom vara godkänd för att klara riktigt hårda smällar.

Övrig utrustning för hockeyspelare

Det är så klart också viktigt att vara hockeyspelare utanför rinken, så se till att du även har andra kläder som skvallrar om ditt intresse. De flesta märken som tillverkar hockeyutrustning tillverkar även andra kläder som till exempel hoodies, byxor, kalsonger och strumpor.