Ta hand om kroppen efter träningen

När du har kommit in i en bra träningsrutin är det inte bara själva träningarna, intensiteten i träningspassen och antal pass i veckan som spelar roll för hur bra effekt träningen ger. Det är också kosten och att ge din kropp vilodagar. När du duschar ofta efter träningar är det också viktigt att vårda huden så den inte blir torr och du kan hitta ett bra utbud på nätet av produkter såsom hudkrämer.

Kost

Om du tränar utan att få i dig ordentligt med proteiner, kolhydrater och näring för att kroppen ska kunna bygga muskler så bryter du istället ned din kropp. Det finns många olika typer av kost du kan äta när du tränar, även vegansk kost. Du kan läsa på om olika kosthållningar för att veta att du får i dig rätt näring och rätt mängd kalorier i förhållande till hur mycket du bränner under träning.

Vila

Att vila och ta hand om kroppen efteråt är också viktigt. Att träna med för lite sömn i kroppen bidrar också till att du bryter ned den. Så ta vara på de 8 timmar sömn som är rekommenderat för att få tillräckligt med sömn. Även massage för att lösa upp spänningar eller hårda muskler är ett bra recept för en bra hälsa.