Spela golf i solen

Finns det något bättre än att spela golf i solen? Golfsäsongen i Sverige är inte alltid den bästa. Eftersom golf är en utomhusidrott så påverkas golf-spelandet av vädret. På grund av detta blir golfsäsongen ofta väldigt kort och blöt.

Hålla sig i form för golfen

En bra golfspelare får inte endast en lång säsong utan även mycket träning. Det är viktigt att hålla kropp och knopp i form för att fysiskt och psykiskt orka spela. Golf är lika mycket en mental idrott som en fysisk. Därav är det viktigt att värma upp kroppen inför rundan med bra stretch/uppvärmningsövningar för att komma i form.

Mental träning

En bra uppvärmning utgör en bra grund för golfspelandet, men även huvudet måste vara på sitt skaft. Vi alla vet hur det går när första bollen är bortslagen. Därifrån går det utför om du inte har bra mental träning. Golfspelare kräver mycket mental träning, och det finns flera bra tips att ta det av.

Golfresor

Passa på att resa iväg och få en ny start, prova på en ny golfbana och njut av fint väder. En ny golfbana kanske är lösningen till ett sänkt handikapp? Varför inte passa på och ta en titt på golfresor.